BizQuiz: Marking cats vs. eliminating cats (Answer key)

BizQuiz: Marking cats vs. eliminating cats (Answer key)

Dec 01, 2013
By dvm360.com staff

Answer key

1. These cats stand and squirt urine on vertical surfaces; their tail is held straight up and may quiver while they’re doing this. They often tread—move their feet up and down in a gentle stomping motion, similar to kneading—with their front or back paws.

a. Urine marking cats

b. Eliminating cats

Answer: Urine marking cats

2. These cats squat and urinate on horizontal surfaces.

a. Urine marking cats

b. Eliminating cats

Answer: Eliminating cats

3. These cats will often make scraping motions with their feet, as if attempting to cover their waste.

a. Urine marking cats

b. Eliminating cats

Answer: Eliminating cats

4. These cats are highly unlikely to make scraping motion with their front feet, as if trying to cover their waste. They have just left a message—they wouldn’t want to cover it up.

a. Urine marking cats

b. Eliminating cats

Answer: Urine marking cats

5. These cats will usually look for quiet, out-of-the-way locations to eliminate, especially if they’ve ever been caught in the act and yelled at.

a. Urine marking cats

b. Eliminating cats

Answer: Eliminating cats

6. These cats often choose soft, absorbable surfaces. For example, upholstery, bedding, clothing that’s on the floor or furniture, area rugs, or carpeting.

a. Urine marking cats

b. Eliminating cats

Answer: Eliminating cats

7. These cats often target walls, drapes, furniture legs, doorways, appliances, and even stereo speakers.

a. Urine marking cats

b. Eliminating cats

Answer: Urine marking cats

8. These cats’ messes are more likely to be in highly trafficked areas. The locations are socially significant to the cat, and the surfaces may be varied.

a. Urine marking cats

b. Eliminating cats

Answer: Urine marking cats

Proceedings papers for techs

The very best behavior advice for new puppy owners (Proceedings)

CVC IN SAN DIEGO PROCEEDINGS

The entire hospital staff should play a role in the counseling of new puppy owners.

The technician's role creating a behavior centered veterinary practice (Proceedings)

CVC IN SAN DIEGO PROCEEDINGS

A focus on pet behavior in the veterinary clinic is an excellent practice builder.

Trying times--dealing with canine adolescent dog (Proceedings)

CVC IN SAN DIEGO PROCEEDINGS

A behavior wellness exam is an opportunity to check up on a pet’s behavioral health and answer any related questions a client may have.

Enriching geriatric patients' lives (Proceedings)

CVC IN SAN DIEGO PROCEEDINGS

An important time for practices to include a behavioral exam is when a pet becomes a senior.

Tubes and tracheas--all about endotracheal tubes and lesions in difficult intubations (Proceedings)

CVC IN SAN DIEGO PROCEEDINGS

Endotracheal tubes are usually made from silicone, polyvinyl chloride (PVC) plastic or red rubber.